Sernik z otrębami
* 0,5 kg chudego twarogu
* 4 jajka
* 2 łyżki słodziku w proszku ( jak ktoś nie ma to można rozgnieść trochę słodziku w tabletkach)
* 4 łyżki otrąb i tutaj znowu do wyboru pszenne, żytnie lub owsiane. Jak ktoś chce może ich dodać więcej
* 3/4 szklanki mleka 0,5 %
* aromat waniliowy ( chyba że ktoś woli inny)
Białka ubić na twardą pianę. Ser, żółtka, słodzik,aromat i otręby zmiksować z mlekiem na rzadką masę. Dodać ubitą pianę z białek. Masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Przestudzić, a następnie schłodzić w lodówce.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz